Angajament pentru climă

„Angajament pentru climă” își propune să contribuie la creșterea conștientizării, implicării civice și educării cetățenilor din România, în combaterea cauzelor și efectelor schimbărilor climatice, pe parcursul a 24 de luni. Un accent deosebit în cadrul proiectului va fi pus pe populația tânără, care va fi cea mai afectată de efectele generate de schimbările climatice.

Obiectivele proiectului

  • Creșterea nivelului de conștientizare a unui număr de aproximativ 20 000 de cetăţeni dintre care aproximativ 5 000 de tineri, cu privire la cauzele şi efectele schimbărilor climatice în România
  • Creşterea gradului de educare a unui număr de 2 000 de elevi de gimnaziu şi liceu şi 200 de profesori din învăţământul gimnazial şi liceal, pentru a gândi şi acţiona în vederea promovării eforturilor de reducere a cauzelor şi efectelor schimbărilor climatice și de adaptare la acestea.
  • Îmbunătăţirea politicilor publice din educaţie privind schimbările climatice în România şi monitorizarea implementării politicilor privind schimbările climatice la nivelul factorilor de decizie.

 

Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Fundaţia Terra Mileniul III în parteneriat cu Asociaţia Reper21 şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) și beneficiază de o finanțare în valoare de 219.519 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 şi o  cofinanţare din partea partenerilor în valoare de 15.060 de euro. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants