misiune

Modelul economic actual, bazat pe hiper-producție și hiper-consum, pune în pericol înseși bazele civilizației: biodiversitatea, ecosistemele, condițiile climatice globale, echilibrul structurilor sociale, diversitatea culturală etc.

Se caută un nou model de dezvoltare, o Dezvoltare Durabilă!

Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile secolul XXI - REPER21 este o asociație non-profit, non-guvernamentală, creată în 2006 ca un spațiu de dialog, creație și acțiune pentru promovarea responsabilității societale și dezvoltării durabile. Ne propunem să activăm organizațiile societății civile, instituțiile publice și firmele pentru a identifica împreună “cele mai bune practici”, pentru a crea și testa împreună instrumente, metode și procese de Responsabilitate Societală.

De asemenea, ne dorim să contribuim la transformarea sistemului de educație românesc pentru a răspunde provocărilor societății actuale! Școala secolului 21 trebuie să ofere tinerilor un parcurs de învățare inovator, complex și interdisciplinar. Provocarea educației este să-i învețe să trăiască o viață bună, armonioasă, ca persoane, și să conceapă împreună un model de dezvoltare durabilă pentru societatea lor.

REPER21 încurajează implicarea voluntară - a cetățenilor, antreprenorilor, salariaților și consumatorilor responsabili - în construirea unei societăți românești și europene bazată pe competitivitate economică, echitate socială și echilibrul mediului. Așadar, parafrazându-l pe Gandhi:

Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!