misiune

Modelul economic actual, bazat pe hiper-producție și hiper-consum, pune în pericol înseși bazele civilizației: biodiversitatea, ecosistemele, condițiile climatice globale, echilibrul structurilor sociale, diversitatea culturală etc.

Se caută un nou model de dezvoltare, o Dezvoltare Durabilă!

Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile secolul XXI - REPER21 este o asociație non-profit, non-guvernamentală, creată în 2006 ca un spațiu de dialog, creație și acțiune pentru promovarea responsabilității societale și dezvoltării durabile. Ne propunem să activăm organizațiile societății civile, instituțiile publice și firmele pentru a identifica împreună “cele mai bune practici”, pentru a crea și testa împreună instrumente, metode și procese de Responsabilitate Societală.

De asemenea, ne dorim să contribuim la transformarea sistemului de educație românesc pentru a răspunde provocărilor societății actuale! Școala secolului 21 trebuie să ofere tinerilor un parcurs de învățare inovator, complex și interdisciplinar. Provocarea educației este să-i învețe să trăiască o viață bună, armonioasă, ca persoane, și să conceapă împreună un model de dezvoltare durabilă pentru societatea lor.

REPER21 încurajează implicarea voluntară - a cetățenilor, antreprenorilor, salariaților și consumatorilor responsabili - în construirea unei societăți românești și europene bazată pe competitivitate economică, echitate socială și echilibrul mediului. Așadar, parafrazându-l pe Gandhi:

Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Asistență management

Chiar dacă suntem non-profit, organizațiile noastre folosesc importante resurse umane, naturale și financiare! Însoțim instituțiile în demersul de adoptare a unui management organizațional responsabil, utilizând metoda SOCIETAL (metodă creată de REPER21 pentru organizațiilor non –profit).

Sensibilizare pentru publicul larg

O societate sustenabilă ecologic, solidară și convivială poate fi construită doar împreună! Însă, proactivitatea presupune cunoaștere. Organizăm campanii de sensibilizare, expoziții și dezbateri pentru a aduce în atenția publicului larg problemele ecologice, economice și sociale actuale.

ce facem

Ateliere de prospectivă

Pentru a concepe proiecte și programe pe termen lung avem nevoie de viziune! Prospectiva este o metodă ce poate fi utilizată de o instituție în scopul planificării strategice, în vederea definirii valorilor, principiilor de acțiune, a obiectivelor generale ale organizației, dar și a adaptării la provocările actuale și viitoare.

Dezvoltare comunitară și a rezilienței

Gândim împreună soluții locale la probleme globale! Crizele ecologice, economice, sociale și culturale pe care le traversăm astăzi, pot deveni fundația solidă a societății de mâine! Însoțim comunitățile care doresc să adopte un nou model de dezvoltare, sustenabil și rezilient.

Cursuri

Cunoașterea interdependenţelor realităţilor ecologice, economice, sociale şi politice de la nivel global ne permite să înțelegem mai bine constrângerile și oportunitățile locale! Organizăm și desfășurăm cursuri și ateliere pe teme conexe dezvoltării durabile, responsabilității societale și schimbărilor climatice.

Marca Eveniment Responsabil

Propunem organizatorilor de evenimente din societatea civilă marca Eveniment responsabil. Astfel oferim recunoaștere celor care adoptă Responsabilitatea Socială și îmbunătățesc impactul social, economic și de mediu al evenimentului lor, în aceeași măsură în care își delectează publicul.

 2015

 

Rapoarte de activitate

 

Ești interesat de activitățile noastre și vrei să colaborăm? Ne-am bucura să cunoaștem ideile, proiectele și nevoile tale!

Scrie-ne la contact@reper21.org

echipă

Bogdan Mihail Gioară

Politolog și economist, fost asistent la Facultate de Științe Economice și Sociale din Geneva

Mai multe

Ana-Maria Marinescu-Pălăduș

Economist, a coordonat diverse proiecte ale asociației în domeniile turismului responsabil, dialogului intercultural, consumului responsabil, responsabilității sociale a organizațiilor etc.

Mai multe

Oana Marin

Sociolog, cu experienţă în domeniul dezvoltării comunitare, responsabilităţii sociale a organizaţiilor, coordonare platforme educaționale și management de proiect.

Mai multe

Elena Ionașcu

Mai multe

Voluntari 2014-2019

  • Adelina Bogzoiu - interpretariat
  • Norbert Grecu -traduceri
  • Orsolya Lorincz-comunicare și diseminare
  • Mihaela Marin- grafică și dezvoltare comunitară
  • Ximena Radu -traduceri

Vrei să fii voluntar REPER21?

Încurajăm cetățenia activă și implicarea voluntară! Așadar dacă vrei să ne dăruiești timpul și cunoștințele tale, spune-ne cine ești și ce ți-ar plăcea să faci.

Donează 2% din impozitul pe venit

Dacă vrei să ne susții activitățile, te invităm să redirecționezi 2% din impozitul pe venit asociației. Declarația se depune anual, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului. Atenție! Poți solicita direcționarea acestei sume către o singură entitate nonprofit sau unitate de cult.