misiune
Modelul economic actual, bazat pe hiper-producție și hiper-consum, pune în pericol înseși bazele civilizației: biodiversitatea, ecosistemele, condițiile climatice globale, echilibrul structurilor sociale, diversitatea culturală etc.
Se caută un nou model de dezvoltare, o Dezvoltare Durabilă!
Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile secolul XXI - REPER21 este o asociație non-profit, non-guvernamentală, creată în 2006 ca un spațiu de dialog, creație și acțiune pentru promovarea responsabilității societale și dezvoltării durabile. Ne propunem să activăm organizațiile societății civile, instituțiile publice și firmele pentru a identifica împreună “cele mai bune practici”, pentru a crea și testa împreună instrumente, metode și procese de Responsabilitate Societală.
De asemenea, ne dorim să contribuim la transformarea sistemului de educație românesc pentru a răspunde provocărilor societății actuale! Școala secolului 21 trebuie să ofere tinerilor un parcurs de învățare inovator, complex și interdisciplinar. Provocarea educației este să-i învețe să trăiască o viață bună, armonioasă, ca persoane, și să conceapă împreună un model de dezvoltare durabilă pentru societatea lor.
REPER21 încurajează implicarea voluntară - a cetățenilor, antreprenorilor, salariaților și consumatorilor responsabili - în construirea unei societăți românești și europene bazată pe competitivitate economică, echitate socială și echilibrul mediului. Așadar, parafrazându-l pe Gandhi:
Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!
Asistență management
Chiar dacă suntem non-profit, organizațiile noastre folosesc importante resurse umane, naturale și financiare! Însoțim instituțiile în demersul de adoptare a unui management organizațional responsabil, utilizând metoda SOCIETAL (metodă creată de REPER21 pentru organizațiilor non –profit).
Sensibilizare pentru publicul larg
O societate sustenabilă ecologic, solidară și convivială poate fi construită doar împreună! Însă, proactivitatea presupune cunoaștere. Organizăm campanii de sensibilizare, expoziții și dezbateri pentru a aduce în atenția publicului larg problemele ecologice, economice și sociale actuale.
ce facem
Ateliere de prospectivă
Pentru a concepe proiecte și programe pe termen lung avem nevoie de viziune! Prospectiva este o metodă ce poate fi utilizată de o instituție în scopul planificării strategice, în vederea definirii valorilor, principiilor de acțiune, a obiectivelor generale ale organizației, dar și a adaptării la provocările actuale și viitoare.
Dezvoltare comunitară și a rezilienței
Gândim împreună soluții locale la probleme globale! Crizele ecologice, economice, sociale și culturale pe care le traversăm astăzi, pot deveni fundația solidă a societății de mâine! Însoțim comunitățile care doresc să adopte un nou model de dezvoltare, sustenabil și rezilient.
Cursuri
Cunoașterea interdependenţelor realităţilor ecologice, economice, sociale şi politice de la nivel global ne permite să înțelegem mai bine constrângerile și oportunitățile locale! Organizăm și desfășurăm cursuri și ateliere pe teme conexe dezvoltării durabile, responsabilității societale și schimbărilor climatice.
Marca Eveniment Responsabil
Propunem organizatorilor de evenimente din societatea civilă marca Eveniment responsabil. Astfel oferim recunoaștere celor care adoptă Responsabilitatea Socială și îmbunătățesc impactul social, economic și de mediu al evenimentului lor, în aceeași măsură în care își delectează publicul.
Ești interesat de activitățile noastre și vrei să colaborăm? Ne-am bucura să cunoaștem ideile, proiectele și nevoile tale!
Scrie-ne la contact@reper21.org
echipă
Bogdan Mihail Gioară
PreședintePolitolog și economist, fost asistent la Facultate de Științe Economice și Sociale din Geneva
Mai multeBogdan Mihail Gioară
Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume! (Gandhi)
Politolog și economist, fost asistent la Facultate de Științe Economice și Sociale din Geneva. Este fondatorul REPER21 și președintele asociației din 2006, anul înființării.
Ana-Maria Marinescu-Pălăduș
Vice-președinteEconomist, a coordonat diverse proiecte ale asociației în domeniile turismului responsabil, dialogului intercultural, consumului responsabil, responsabilității sociale a organizațiilor etc.
Mai multeAna-Maria Marinescu-Pălăduș
Vice-președinte
Economist, a coordonat diverse proiecte ale asociației în domeniile turismului responsabil, dialogului intercultural, consumului responsabil, responsabilității sociale a organizațiilor etc.
Oana Marin
Secretar general/Coordonator proiecteSociolog, cu experienţă în domeniul dezvoltării comunitare, responsabilităţii sociale a organizaţiilor, coordonare platforme educaționale și management de proiect.
Mai multeOana Marin
Secretar general/ Coordonator proiecte
De formare Sociolog, s-a alăturat echipei REPER21 în anul 2012 și a devenit Secretarul general al asociației 2 ani mai târziu. Are experienţă în dezvoltare comunitară și relația cu partenerii sociali, în domeniul responsabilităţii sociale a organizaţiilor, management de proiect și coordonare platforme educaționale.
oana.marin @ reper21.org
Elena Ionașcu
Vivamus convallis
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam metus purus, hendrerit ac turpis eget, maximus vulputate tortor. Morbi posuere ex id mauris fringilla, sed suscipit elit suscipit. Aenean scelerisque, odio et blandit egestas, urna lacus pretium dolor, sed ultrices leo erat vitae turpis. Donec consequat porttitor sollicitudin. Nullam ornare sagittis aliquam. Aliquam venenatis dui id diam pretium finibus. Etiam pretium tristique dictum. Vivamus venenatis arcu id lacus ullamcorper, quis dictum felis hendrerit. Nullam et pellentesque quam. Curabitur sollicitudin sapien vitae libero iaculis pellentesque. Nunc lacinia consectetur tellus at efficitur. Duis vulputate scelerisque dui. Vestibulum tincidunt ligula ac nulla convallis scelerisque. Aenean sed metus ac risus fermentum egestas nec id nunc.
Voluntari 2014-2019
- Adelina Bogzoiu - interpretariat
- Norbert Grecu -traduceri
- Orsolya Lorincz-comunicare și diseminare
- Mihaela Marin- grafică și dezvoltare comunitară
- Ximena Radu -traduceri