Viața printre gunoaie

Marți, 12 martie, de la 18.00 fix, Societal vă invită la o nouă dezbatere, la Dianei 4 ca să facem “curațenie” în problemele sociale generate de deșeuri. Pentru că deșeurile nu sunt doar o problemă de mediu!

Peste 97% din gunoaiele produse de români sfârșesc în gropile de gunoi, în timp ce în țările vestice sub 5% sunt abandonate astfel. Dezbaterile publice privind deșeurile aduc în discuție în special probleme ecologice, însă în realitate ele sunt și o „lume” pentru oamenii săraci. Cele mai multe gropi de gunoi sunt vecine cu casele din cartierele mărginașe.

Ce se întâmplă cu gropile de gunoi din România? Cum putem evită “discriminarea de mediu” a comunităților sărace? Ce câștiguri aduce valorificarea deșeurilor și pentru cine? Unde se rupe veriga la noi în țară în lanțul colectare-reciclare? Ce spune legea și ce se întâmplă în realitate?

La întrebările acestea ne propunem să răspundem marțea viitoare împreună cu:

  • Raul Pop, manager de programe, Asociația Ecoteca
  • Ana-Maria Paladus, vicepreședinte, Asociația REPER21

ÎNSCRIERE:

Vă solicităm un scurt e-mail de înscriere la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org pentru o bună organizare. Mulțumim!

Fiți eco-mobili și alegeți transportul în comun! Împărțiți mașina cu prietenii sau, și mai bine, faceți o plimbare până la casa Dianei 4 din piața C.A. Rosetti.

ORGANIZATOR:

Asociația REPER21, în cadrul proiectului Societal.

SUSȚINĂTORI:

Dianei 4, Translucid, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Sub25.ro, Hipmag.ro, Modernism.ro, Ecomagazin.ro, TV City, LiterNet.ro.