The Climate Blueprint

Pe 24 noiembrie de la 19.30 la Cinema Elvira Popescu din București, REPER21 împreună cu Institutul Francez vă invită la proiecția documentarului ‘‘The Climate Blueprint‘‘.

 

Ruth Chao & Fran X. Rodriguez/ Espagne / 2014 / 52’ / STRO

In ciuda celor 20 de ani de eforturi, creșterea temperaturii cu două grade anunțată până la sfârșitul secolului pare de neînduplecat. Această creștere ar putea ajunge chiar la 6°C. Din această cauză noi suferim primele consecințe: evenimentele climatice extreme ca uraganele Sandy sau Katrina, valurile de frig sau căldură, noile boli, inundațiile și deșertificarea, topirea ghețarilor celor doi poli, creșterea nivelului oceanelor… După mai mult de 20 de ani de summituri consacrate încălzirii climatice și ținând cont de gravitatea situației, întâlnirea de la Paris din decembrie 2015 (COP21) ar putea fi decisivă.

Dezbatere : Bilanțul negocierilor climatice internaționale. Care sunt așteptările pentru Paris 2015?

În prezenţa :
Bogdan Gioară, preşedinte REPER21

Moderată de :
Ana-Maria Pălăduş, vice-preşedinte REPER21

‘‘The Climate Blueprint‘‘ reprezintă ultima proiecție din cadrul ciclului „Atmosfere! Atmosfere!”, organizat de REPER21 și Institutul Francez (Coordonator: Lorraine Creusot) desfășurat pe parcursul întregului an în perspectiva Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările climatice (COP21), care va avea loc în decembrie 2015 și va fi organizată de Franța.

Consultă broșura

Intrarea la proiecțiile din cadrul ciclului „Atmosfere! Atmosfere!” este gratuită. Toate proiecțiile vor fi subtitrate în limba română.

Vă așteptăm la film!