Teatru labirint, conectarea la contextul in care traim

Marti, 13 noiembrie, il intalnim pe Bogdan Nechifor, initiatorul Companiei de Teatru Labirint, pentru a descoperi cum ne putem conecta la contextul social prin “teatrul labirint”. Ce aport poate avea aceasta metoda la Responsabilitatea Sociala? Vom cauta raspusuri la un ceai oferit de Ceainaria Carturesti Verona, la ora 18 fix, pe str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15.

Lumea in care traim e “mobilata” cu o serie intreaga de fenomene sociale, economice sau culturale asupra carora nu avem controlul. Uneori asistam neputinciosi si pasivi la spectacolul “societatii de consum”, alteori masina publicitara ne transforma chiar in protagonistii acesteia! Teatru labirint propune o tehnica pentru a ne de- si re-conecta la lumea noastra. Poate fi insa si un “portal senzorial” pentru insufletirea si imbogatirea modalitatilor prin care individul se raporteaza la realitatile sociale?

Teatru? Pentru ca se joaca o “scena”. Spectatorul o traieste insa activ, „performeaza”, fiind el insusi actor. Devine “spect-actor”.

Labirint? Pentru ca se creeaza un parcurs fizic „pe platou”, iar „piesa” propriu-zisa da nastere unui labirint interior. Conexiunile sunt logice, afective, mentale sau psihologice si se strecoara in experientele individuale ale fiecaruia.

Urmariti interviul cu Bogdan Nechifor, initiator al Companiei de Teatru Labirint, care face o introducere a metodei de educatie nonformala “Teatru labirint”. Materialul a fost realizat de Societal in cadrul evenimentului „Laboratorul de educatie nonformala”, editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

Despre invitat!

Compania de Teatru Labirint pune la dispozitie o platforma prietenoasa in care oameni, prieteni colegi, tineri curajosi inovatori: actori, scenografi, artisti vizuali, artisti plastici, muzicieni, sound designeri, coregrafi, dansatori si oameni simpli sa poata veni si exprima.

Inscriere!

Vrem sa va cunoastem inainte prin e-mail, cu numele si ONG-ul din care faceti parte. Adresa de inscriere este: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona). Metroul, autobuzul sunt situate la 5 min distanta.

Dezbaterile de marti sunt organizate de REPER21, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.