Teatru forum, o forma de interventie sociala

Societal se reintalneste cu ONGistii marti, 6 noiembrie, la ora 18 fix, la Ceainaria Carturesti Verona. Invitata este Asociatia ART Fusion, care ne arata ca teatrul forum poate contribui la schimbarea in bine a contiintelor si atitudinilor sociale.

Credeti ca “afectiunile” societatii pot fi “tratate” prin teatru? Discriminare, violenta, exploatare, ignoranta? Sunt situatii reale, decupate din viata sociala, pentru a deveni tot atatea scenarii posibile pentru teatrul forum.

Cine sunt actorii? Chiar oamenii obisnuiti, din comunitate, care se confrunta cotidian cu astfel de probleme. Spectatorii devin protagonisti si “intra pe scena” pentru a schimba firul actiunii… si propria “soarta” sociala. Prin tehnica improvizatiei, imagineaza si pun in scena solutii pentru situatiile de opresiune pe care le traiesc.

Urmariti interviul cu Iulina Dinu, presedinte Chance for Life, care prezinta metoda Teatru forum. Materialul a fost realizat de Societal in cadrul evenimentului „Laboratorul de educatie nonformala”, editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

Despre invitatii nostri!

Asociatia A.R.T. Fusion (www.artfusion.ro) foloseste arta participativa si metodele de educatie non-formala pentru a gasi solutii la problemele sociale ale comunitaatii. Valorile sale sunt activismul social, dezvoltarea comunitatii, educatia, responsabilitatea globala si cetatenia activa.

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona). Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanta.

Dezbaterile de marti sunt organizate de REPER21, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.