România – împotriva plăgilor vremii

Pe 14 aprilie de la 19.30 la Cinema Elvira Popescu din București, REPER21 împreună cu Institutul Francez vă invită la proiecția documentarului ‘‘România – împotriva plăgilor vremii‘‘ (‘‘La Roumanie – contre les fléaux du temps‘‘).

Filmul este realizat de Thomas Raguet (2014) și documentează în premieră o serie de probleme din România care vor fi generate de schimbările climatice. Conform statisticilor ONU, țara noastră este una dintre ­ariile cele mai expuse riscurilor naturale și schimbarilor climatice.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere pe tematica schimbărilor climatice și a impactului acestora la nivel global și național, precum și a soluțiilor oferite de paradigma dezvoltării durabile. Dezbaterea îi va avea ca invitați pe Roxana Bojariu (climatolog la Administrația Națională de Meteorologie), Bogdan Gioară (președinte REPER21) și Lavinia Andrei (președinte Fundația Terra Millenium III) și va fi moderată de Ana-Maria Pălăduș (vice-președinte REPER21).

‘‘România – împotriva plăgilor vremii‘‘ reprezintă prima proiecție din cadrul ciclului „Atmosfere! Atmosfere!”, organizat de REPER21 și Institutul Francez (Coordonator: Lorraine Creusot) desfășurat pe parcursul întregului an în perspectiva Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările climatice (COP21), care va avea loc în decembrie 2015 și va fi organizată de Franța.

Următoarea proiecție (‘‘Nevoia de a încetini‘‘ – ‘‘Le temps de ralentir‘‘) va avea loc pe 26 mai 2015 de la 19.00 în prezența regizorului Philippe Borrel și a lui Ionuț Bădică, președinte al asociației ‘‘Romania în tranzitie‘‘.

Consultă broșura

Intrarea la proiecțiile din cadrul ciclului „Atmosfere! Atmosfere!” este gratuită. Toate proiecțiile vor fi subtitrate în limba română.

Vă așteptăm la film!