Rolul economic al ONG-urilor

Daca e marti, Societal dezbate.. pe 24 mai, la ora 18, in strada Clucerului, numarul 49A, Bucuresti.

Chiar daca suntem „non-profit”, si noi ONG-urile suntem „actori economici”. Folosim importante resurse umane, financiare si naturale pentru a ne implementa proiectele si desfasura activitatile curente. Totodata, organizatiile neguvernamentale au devenit angajatori importanti: in prezent, ele ofera peste 80.000 de locuri de munca, mai mult decat sectorul intermedierilor financiare sau cel al industriei extractive.

  • Cum se explica ascensiunea sectorului ONG in economie?
  • In ce sectoare sunt active ONG-urile?
  • Care sunt tendintele in celelalte tari europene?
  • Ce rol joaca voluntariatul intr-un ONG profesionalizat?
  • Care este impactul social si de mediu al activitatilor non-profit?

Marti 24 mai, incercam sa raspundem la aceste intrebari impreuna cu Ancuta Vamesu si Mihaela Lambru, coordonatorii studiului ‘Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari’, din cadrul FDSC.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata ca persona juridica fara scop lucrativ in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene.

Raportul ‘Romania 2010 – Sectorul neguvernamental’, elaborat in perioada octombrie 2008 – septembrie 2010 cu sprijinul finantarii Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe, ofera in premiera pentru sectorul ONG din Romania informatii privind dimensiunea sectorului non-guvernamental, dinamica lui si analize pe domenii de activitate, precum si recomandari pentru evolutiile viitoare.