Photovoice, societatea privita prin “lentila” persoanelor vulnerabile

Daca e marti, Societal dezbate! ONGistii sunt invitati la o noua dezbatere marti, 20 noiembrie. Discutam cu Sinziana Dobre, director de programe Fundatia CeRe, despre Photovoice, o metoda de interventie sociala prin fotografie. Asa cum v-am obisnuit, intalnirea este la ora 18 fix, in jurul unui ceai oferit de ceainaria Carturesti (str. Pictor Verona, nr 13-15).

Obisnuiti sa priviti fotografiile pe simeze? Photovoice le scoate din galerii si le duce in comunitate! Prin acesta metoda problemele societatii devin imagini proiectate chiar de catre cei care le traiesc direct si a caror parere nu este decat rareori ascultata.

Photovoice aduce cetatenii in strada! Acolo, fotografia devine “vocea” lor, reflecta constientizarea, angajamentul, luarea de pozitie. Mijloc de actiune “la firul ierbii”, aceasta metoda ofera ocazia persoanelor vulnerabile sa ia parte la dezbaterea din spatiul public prin realizarea de fotografii.

Urmariti interviul cu Lavinia Chiburte – asociatia CeRe, care prezinta Photovoice-ul intr-un material realizat de Societal in cadrul „Laboratorului de educatie nonformala”, editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

VIDEO: http://nonformalii.ro/resurse/video/ce-este-metoda-photovoice-len-2011

Despre invitat!

Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe este o organizatie neguvernamentala care s-a nascut din convingerea că participarea publica nu este un moft, ci un principiu, care poate aduce un castig important comunitatilor din tara noastra. CeRe actioneaza pentru ca deciziile publice sa raspunda nevoilor si dorintelor actorilor sociali. La nivel local, CeRe a derulat numeroase proiecte in care au fost implicate autoritati publice si cetateni in peste 80 de comunitati din Romania. In proiectele sale, autoritatile si cetatenii, folosind metode de participare inovative, promovate de CeRe, ajung sa discute si sa ia decizii de comun acord cu privire la problemele comunitatii.”

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona). Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanta.

Dezbaterile sunt organizate de REPER21, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.