Parteneriatul ONG-firma, pasarela intre doua lumi ?

Daca e marti, dezbatem! In fiecare marti, Societal invita ONG-urile sa schimbe idei, cunostinte si experiente pe diferite subiecte legate de integrarea dezvoltarii durabile in proiectele pe care le deruleaza. Intalnirile au loc incepand cu ora 18, la sediul Asociatiei REPER21 din str Clucerului nr 49A (Bucuresti).

Se da startul marti 22 februarie! Subiectul dezbatut este « Parteneriatul ONG-firma, pasarela intre doua lumi? »

Parteneriatele ONG-firma sunt « contra naturii » sau reprezinta viitorul pentru dezvoltarea societatii civile ? Cum au evoluat in ultimii ani relatiile intre ONG-uri si firme ? In cadrul parteneriatelor existente intre aceste doua tipuri de organizatii, care sunt mizele, interesele si metodele utilizate de firme ? In ce conditii parteneriatul cu o firma permite unui ONG sa isi indeplineasca cu succes misiunea ?

La nivel european, relatiile intre ONG-uri si firme au cunoscut in ultimul deceniu o transformare profunda. Pe de-o parte, o serie de mari companii sustin diverse ONG-uri cu vizibilitate la public in realizarea unor cauze culturale, sociale sau ecologice. Pe de alta parte, din ce in ce mai multe ONG-uri adopta ca misiune dezvoltarea durabila si vizeaza promovarea acestui concept in zona business. Cum se reflecta aceasta evolutie in relatiile intre ONG-urile si firmele din Romania?

Pentru inscriere la intalnirea de marti 22 feb., va rugam sa ne scrieti pe adresa contact@reper21.org, specificand prenumele si numele, denumirea ONG-ului si rolul dvs in cadrul organizatiei (membru, angajat, voluntar etc.)