Dezvoltarea durabila in proiectele FSE

Daca e marti, Societal dezbate… despre dezvoltarea durabila in proiectele FSE

Societal continua seria dezbaterilor de marti, pe 19 aprilie, ora 18, la casa REPER21 din str. Clucerului, nr. 49A, Bucuresti. Pentru inscrie asteptam un e-mail cu numele si organizatia din care faceti parte la adresa contact@reper21.org.

De aceasta data vom discuta cu Andrei Pop, coordonator al proiectului „Comunitate Durabila” in cadrul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, despre dezvoltarea durabila in proiectele finantate prin Fondul Social European, in special prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

Intre nivelul politic, care promoveaza dezvoltarea durabila ca si obiectiv european, si cel practic, de a introduce dezvoltarea durabila in elaborarea si implementarea proiectelor POS DRU, exista inca un mare decalaj. Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Active Watch si-au asumat provocarea de a-l diminua prin proiectul „Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila”.

Solutia propusa? O comunitate de practica (www.comunitatedurabila.ro) pentru includerea principiilor de dezvoltare durabila in cat mai multe proiecte din domeniul dezvoltarii resurselor umane.

Iata cateva dintre intrebarile propuse la aceasta dezbatere:

  • De ce avem nevoie sa ne reunim intr-o comunitate de practica pentru dezvoltare durabila?
  • Ce piedici am intampinat in incercarea de a adopta dezvoltarea durabila in proiectele noastre?
  • Care este valoare adaugata a unei strategii de dezvoltare durabila pentru proiect?

Pentru a ajunge la casa REPER21, fiti eco-mobili si alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Pentru biciclisti, avem o curte ideala pentru parcare!