De „Ziua Femeii” dezbatem despre Egalitatea de sanse!

Dezbaterea va fi moderata de Carmen Ionescu (Director Departament Relatii Internationale, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania)

Anunt de angajare: „Firma de contabilitate, angajam asistenta director general, cu studii medii, diploma de bacalaureat, aspect fizic placut, persoana sociabila, carismatica, cu varsta pana in 35 de ani, disponibila sa lucreze in weekend.”

La exact un secol de la prima Zi Internationala a Femeii (1911, Germania) si la sase decenii de la Conventia Organizatiei Internationale a Muncii privind Egalitatea de Remuneratie intre femei si barbati (1951), anunturi ca cele de mai sus inca isi mai gasesc locul pe piata muncii din Romania si din intreaga lume.

Statisticile internationale arata ca in prezent femeile sunt remunerate cu pana la 25% mai putin decat barbatii, pentru acelasi tip de activitate, cantitate si calitate a muncii prestate. Femeile inca nu au acces la o serie de sectoare de activitate considerate traditional ca fiind ‘destinate barbatilor’ (precum taximetria, constructiile).

Marti, 8 martie, la ora 18, ne intalnim la casa Reper21 pentru a raspunde impreuna la o serie de intrebari:

>> Care este rolul femeii in societatea contemporana si care sunt drepturile civile, sociale si politice pe care le-a dobandit prin celebrarea „Zilei Femeii”?

>> Care este situatia egalitatii de sanse intre femei si barbati in Romania?

>> Cum a fost aceasta influentata de politicile internationale si europene?

>> Putem vorbi de discriminare negativa a femeilor? Dar pozitiva?

Adresa dezbaterilor este: Str. Clucerului, nr. 49A, sector 1, Bucuresti.

Pentru inscrierea la dezbaterea de marti, 8 martie, va rugam sa ne scrieti pe adresa contact@reper21.org, specificand prenumele si numele, denumirea ONG-ului si rolul dvs in cadrul organizatiei (membru, angajat, voluntar etc.)