Daca e marti, Societal dezbate… Despre campania Earth Hour 2011

Cati sal-watti tinteste Earth Hour 2011?

Societal va invita la o noua dezbatere, intr-o noua marti, pe 29 martie, insa la aceeasi ora 18 si la acelasi sediu din str. Clucerului, nr. 49A, Bucuresti. Membrii, voluntarii sau angajatii ONG-urilor se pot inscrie trimitand un scurt mesaj cu numele si organizatia din care fac parte pe adresa de e-mail martha.botezatu@gmail.com.

Ioana Betieanu, coordonator al campaniei Earth Hour, ne provoaca la un dialog despre consumul responsabil de energie si resurse naturale. Pornind de la acestea, vom discuta despre cum companiile, institutiile dar si fiecare dintre noi isi pot prelungi eforturile de economisire si protejare a planetei in afara unor evenimente specifice cu caracter simbolic.

In acest spirit, campania Earth Hour ne propune anul acesta ceva diferit: platforma www.beyondthehour.org, prin care sunt accesibile informatii si marturii legate de implicarea si eforturile de zi cu zi de a reduce impactul negativ asupra planetei noastre.

Pornind de la acest ghid, ne propunem sa atingem urmatoarele teme generale:

  • Cum functioneaza aceasta miscare internationala?
  • Care este ecoul campaniei in Romania?
  • Cat de mult constientizam problemele consumului iresponsabil de resurse naturale si al risipei de energie?
  • Cum putem folosi instrumentele puse la dispozitia noastra de WWF dar si de alte organisme pentru a ne rationaliza consumul?

Earth Hour este o miscare de amploare mondiala lansata de WWF in anul 2007 pentru a sensibiliza oamenii fata de consumul urias si deseori inutil de energie. In 2009 Romania a participat pentru prima oara la campania globala in calitate de tara oficiala Earth Hour, la initiativa WWF, organizatia care coordoneaza de 4 ani campania globala.

Luati cu voi mesajul Beyond The Hour si fiti eco-mobili! Ca sa ajugeti la noi, alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Daca sunteti pe doua roti, avem o curte ideala pentru biciclete!

Inscrieri: trimiteti un scurt mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte pe adresa de e-mail martha.botezatu@gmail.com.