Climatosceptici. Războiul climei

Pe 3 octombrie de la 19.30 la Cinema Elvira Popescu din București, REPER21 împreună cu Institutul Francez vă invită la proiecția documentarului ‘‘Climatosceptici. Războiul climei‘‘ (‘‘Climatosceptiques. La Guerre du climat‘‘).

Laure Noualhat & Franck Guérin / Franţa / 2014 / 52’ / STRO

4500 de articole științifice recunoscute validează realitatea schimbărilor climatice, 23 de articole o neagă. Cu toate acestea, 48% dintre Americani și o treime dintre Francezi continuă să se îndoiască de existența încălzirii climatice… În timp ce realitatea schimbării climatice se adeverește, iar angajamentele sunt discutate la Conferința despre climă care va avea loc la Paris la sfârșitul anului 2015, filmul dorește să analizeze ideile, argumentele și obiectivele mișcării climatico-sceptice. Cum s-a ajuns să se considere de către media ca fiind valabil sau acceptabil ceea ce este fals din punct de vedere științific?

Dezbatere : Discursuri contradictorii depre climă
În prezenţa :
Roxana Bojariu, climatolog la Administrația Națională de Meteorologie
Tudor Brădățan, director executiv, platforma de campanii „de-clic.ro”
Roxana Pencea, activist, Campania „Salvati Rosia Montana”
Bogdan Gioară, preşedinte REPER21

Moderată de :
Ana-Maria Pălăduş, vice-preşedinte REPER21

‘‘Climatosceptici. Războiul climei‘‘ (‘‘Climatosceptiques. La Guerre du climat‘‘) reprezintă a patra proiecție din cadrul ciclului „Atmosfere! Atmosfere!”, organizat de REPER21 și Institutul Francez (Coordonator: Lorraine Creusot) desfășurat pe parcursul întregului an în perspectiva Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările climatice (COP21), care va avea loc în decembrie 2015 și va fi organizată de Franța. Următoarea proiecție va avea loc în luna noiembrie.

Consultă broșura

Intrarea la proiecțiile din cadrul ciclului „Atmosfere! Atmosfere!” este gratuită. Toate proiecțiile vor fi subtitrate în limba română.

Vă așteptăm la film!