Amprenta de carbon

Daca e marti, Societal dezbate.. despre calcularea Amprentei de Carbon

Ca in fiecare marti, pe 5 aprilie, 18 fix, Societal invita publicul ONG la o noua dezbatere organizata la casa REPER21 (str. Clucerului nr. 49A). Reprezentantii ONG-urilor se pot inscrie trimitand numele si organizatia din care fac parte la adresa de e-mail: contact@reper21.ro.

Invitatul acestei dezbateri este Alexandru Popescu, initiator al proiectului StopCO2. Vom vorbi impreuna cu el despre cum se utilizeaza calculatorul „amprenta de carbon” (disponibil pe site-ul www.StopCO2.ro). Acest instrument ne permite sa ne imbunatatim comportamentului cotidian de consum si sa ne reducem impactul fata de mediu. Ne propunem asadar sa exploram potentialul acestui proiect si a beneficiilor sale pentru indivizi, ONG-uri si companii.

Iata cateva puncte de discutie:

  • Care este mecanismul calculatorului „amprenta de carbon”?
  • Ce informatii sunt necesare inainte de a ne evalua impactul de carbon?
  • Care este relevanta calculatorului pentu Romania?
  • Cum putem folosi calculatorul pentru a eficientiza consumul individual si organizational?
  • Presupun aceste actiuni un efort financiar sau o investitie de durata?

StopCO2.ro a dezvoltat primul calculator de amprenta de carbon adaptat la emisiile de CO2 din Romania, realizat in baza datelor furnizate de regiile nationale. Amprenta de carbon necesita
date legate de mijloacele de transport folosite, consumul lunar de energie electrica, gaze sau apa asa cum reies din facturi. Calculatorul StopCO2.ro ajuta consumatorii sa fie mai constienti de amprenta personala de carbon si sa adopte masuri de responsabizare a vietii lor cotidiene.

Reduceti-va amprenta de carbon fiind eco-mobili! Ca sa ajugeti la noi, alegeti o plimbare de 10 minute de la statia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la statia Piata 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Daca sunteti pe doua roti, avem o curte ideala pentru biciclete!