CSR – Mituri si realitati!

Societal va da intalnire marti, 19 martie, la 18 fix, la casa Dianei 4 pentru a dezbate un concept despre care marile corporatii spun ca „va schimba lumea”. Vom aduce deci sub reflector CSRul (Corporate Social Responsibility) pentru a face lumina in ceea ce priveste aportul sau real la dezvoltarea unei economii mai durabile, respectoasa fata de Oameni si Mediu.

Angajati zambitori, soare si cer albastru, manageri cu copii in brate, campuri acoperite de maci, casti de santier multicolore, planete in forma de inimioara, paduri strabatute de paraie cristaline, tineri zburdand… Cam asa arata paginile „Rapoartelor de CSR” difuzate de marile corporatii. Dar ce se afla cu adevarat in spatele acestor comunicari? Cat din ceea ce ne povestesc firmele e realitate si cat se rezuma la “public relations”?

Potrivit conceptului de CSR, o firma devine “responsabila” atunci cand integreaza preocuparile sociale si fata de mediu in activitatile sale principale si in relatiile cu principalii actori din domeniul sau de interes (sindicate, ONG-uri, colectivitati locale, furnizori) pe o baza voluntara, adica in urma unor decizii luate in mod discretionar de catre managementul si actionariatul firmei. Dar credeti ca acest lucru este posibil? Nu cumva CSR-ul este un concept imbibat de idealism?

Dezbatem despre ce este si ceea ce ar trebui sa fie CSR-ul cu invitatii nostri:

– Camelia Crisan, lector univ. dr. SNSPA

– Bogdan Gioara, presedinte Asociatia REPER21

INSCRIERE:

Va solicitam un scurt e-mail de inscriere la adresa: cristiana.bobarnac@reper21.org pentru o buna organizare. Multumim!

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun! Impartiti masina cu prietenii sau, si mai bine, faceti o plimbare pana la casa Dianei 4 din piata C.A. Rosetti.

ORGANIZATOR:

Asociatia REPER21, in cadrul proiectului Societal.

SUSTINATORI:

Dianei 4, TransLUCID, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Ecomagazin.ro, Modernism.ro, Sub25.ro, Hipmag.roLiterNet.ro.