Recrutam interpret de limba franceza!

Ești vorbitor de limba franceză ? Vrei să participi, ca interpret voluntar, la un proiect european pentru drepturile persoanelor cu dizabilități desfășurat în Dijon în perioada 25 .11-02.12 2017?

Asociația REPER21 selectează 1 interpret de limba franceză pentru a participa la vizita de studiu din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „Natură și dizabilitate”, realizat în parteneriat cu Asociația Equisens (Franța), Connected by Nature (Franța) și Asociația Esperando (România). Aceasta se va desfășura în Dijon, Franța, în intervalul 27 noiembrie 2017 – 2 decembrie 2017.

DESPRE PROIECT

Toate persoanele au dreptul de a participa la viața și cultura comunităților din care fac parte, precum și la un mediu natural sănătos. Posibilitatea de a petrece timp în natură are multiple efecte benefice asupra sănătății noastre fizice și mentale. Astăzi, tocmai persoanele cele mai vulnerabile sunt private accesul la un mediu înconjurător sănătos

Proiectul nostru își propune să deconstruiască reprezentarea actuală a naturii ca loc inaccesibil persoanelor în situație de dizabilitate. Ne dorim să deschidem o punte de dialog între actorii din domeniul social și actorii din domeniul mediului pentru a gândi împreună propuneri concrete în vederea creșterii accesului la natură al persoanelor cu dizabilități.

ACTIVITATEA DE FORMARE

În perioada 27 noiembrie-02 decembrie, se va desfășura cel de-al doilea atelier al proiectului. În cadrul acestuia vom realiza diferite vizite pe teren pentru studiul accesibilizării spațiilor naturale, vom experimenta diverse modele de activități în natură, în regiunea Dijonului, gândite după principiul accesului universal, și vom planifica 24 de inițiative concrete pentru operaționalizarea dreptului la natură în cele două țări.

ÎN CE ACTIVITĂȚI VEȚI FI IMPLICAT ?

În calitate de interpret, pe parcursul activităților de formare veți oferi sprijin echipei de proiect pentru a facilita comunicarea între participanții români și cei francezi, în cadrul activităților atelierului. De asemenea, veți participa la vizitele de studiu realizate pe parcursul celor 5 zile.

Veți realiza activitatea de interpret în echipă, împreună cu alte două persoane din echipa română. Activitățile se vor desfășura în fiecare zi, în intervalul orar 09,00-17,00. Pentru moment agenda evenimentul se află în lucru.

CARE SUNT COSTURILE?

Toate cheltuielile de transport, cazare și masă, vor fi suportate de către coordonatorul de proiect.

CARE SUNT BENEFICIILE?

Veți primi un certificat de atestare a participării în cadrul programului Erasmus+, în calitate de interpret, precum și o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului proiectului Asociația Equisens pentru activitatea de interpretariat.

CRITERII DE SELECȚIE

Trebuie să fiți bun vorbitor de limba franceza minim nivel C1[1] pentru ascultare și vorbire.

Experiența anterioară constituie avantaj.

Trebuie să realizați ceea ce vă angajați să faceți. Odată selectat, veți semna un „acord de colaborare”.

ÎNSCRIERE

Pentru a solicita înscrierea, vă rugăm să trimiteți la adresa oana.marin @ reper21.org CV-ul dumneavoastră, împreună cu un scurt mesaj în care argumentați dorința de a participa la acest proiect și numărul de telefon.

Data limită: 01 noiembrie 2017 

Mesajul vostru trebuie să fie redactat în limba franceză!

 

[1] C1  Ascultare Pot să înţeleg un discurs lung, chiar dacă nu este clar structurat, iar conexiunile sunt numai implicite şi nu semnalate în mod explicit. Pot să înţeleg programe de televiziune şi filme fără prea mare efort.

C1 Vorbire Pot să mă exprim fluent şi spontan, fără a fi nevoie să-mi caut cuvintele în mod prea vizibil. Pot să utilizez limba în mod flexibil şi eficient în relaţii sociale şi în scopuri profesionale. Pot să-mi formulez ideile şi punctele de vedere cu precizie şi să-mi conectez intervenţiile bine de cele ale interlocutorilor mei.

Post a comment