Am demarat activitatile Maskar in Turnu-Magurele si Alexandria!

Oraşul ăsta e frumos,
Avem Dunărea aproape
Să ne scăldăm zi şi noapte,
Şi venim pe la Maskar
Să ne dezvoltăm cu har!
Este mic dar spaţios!

Este imnul Maskar compus de tinerii turneni participanți la prima serie de ateliere Maskar demarate în luna martie 2015. Pe durata a 10 luni de zile, peste 70 de tineri de gimnaziu și liceu din Turnu-Măgurele și Alexandria vor lua parte la un proces complex de dezvoltare personală și angajament social, prin participarea la două serii de ateliere: ateliere de dezvoltare personală, moderate de actorii Vlad Purdel și Mircea Postelnicu din partea asociației T.E.T.Alexandria și ateliere de teatru comunitar, moderate de actrița Katia Pascariu, dramaturgul Mihaela Mihailov, muzicianul Jak Neumann și regizorul Radu Apostol, din partea asociației ADO. Finalitatea atelierelor? Două grupuri de tineri în fiecare din cele două orașe capabili să contribuie la dezvoltarea comunității în care trăiesc prin dezvoltarea spiritului de solidaritate și empatie, mai ales vis-a-vis de minoritatea romă. Poveștile tinerilor turneni și alexăndreni se vor regăsi de asemenea în scenariile a două piese de teatru comunitar puse în scenă de artiștii echipei ADO.

Tot în luna martie, echipa Maskar a lansat două Grupuri de Consultare Locală în Turnu-Măgurele și Alexandria, orașele teleormănene de intervenție ale proiectului. Grupurile vor juca un rol important în asigurarea interfeței între echipa Maskar și comunitățile locale din cele două orașe, contribuind prin sugestii și diverse inițiative la implementarea activităților. Pe termen lung, este de așteptat ca cele două Grupuri de Consultare Locală să se transforme în structuri de dezbatere și luare de decizii privind dezvoltarea solidară a celor două comunități. La prima întâlnire a Grupurilor de Consultare Locală organizată pe 29 martie in ambele orașe, peste 50 de reprezentanți ai mass mediei locale, autorităților publice, angajați și simpli cetățeni au dat curs invitației echipei Maskar.

REPER21 este partener în proiectul Maskar și asigură componenta de responsabilitate socială și dialog intercultural în implementarea activităților tehnice și a celor de management de proiect.

Stați la curent cu aventura Maskar pe www.maskar.ro și pe pagina noastră Facebook!

Comments are closed.