Laboratorul de responsabilitate sociala

Societal prezinta 19 proiectele pilot, finaliste ale „testelor” de Responsabilitate Sociala. Saptamanal, vom face cunoscuta povestea lor printr-o serie de filme, fotografii si articole, publicate pe site-ul proiectului si pagina Facebook.

Incepand cu toamna 2012, 19 organizatii neguvernamentale au testat instrumentele de Responsabilitate Sociala intr-un proiect concret pe care il deruleaza. Ele au devenit astfel primii beneficiari ai ‘’experimentelor’’ de echitate, ecologie, eficienta economica si buna guvernanta, lansate de Societal.

Pentru a intra in Laboratorul Societal, ONG-urile au participat la un apel de proiecte destinat beneficiarilor programelor Grundtvig si Tineret in Actiune. Dupa selectie, cele 19 ONG-uri au elaborat si agreat cu echipa Societal o ‘’metoda de experimentare’’, constand intr-un plan de actiune de responsabilitate sociala.

Pe parcursul celor 7 luni de testari, echipa Societal a facut ‘’cercetari in situ’’ pentru a se asigura ca cei peste 60 de participanti la experiment din partea echipelor de proiect obtin cele mai bune performante de mediu, sociale, economice si de buna guvernanta.

In urma monitorizarilor, s-a constatat ca de la Baia Mare la Braila, din Bucuresti in Ciumarna, trecand prin Cluj-Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Miercurea Ciuc, Oltenita, Piatra-Neamt, Resita, Slatina si Targu Jiu, testele merg excelent si ca metoda de responsabilitate sociala functioneaza!

Mai mult, participantii la experiment au fost rugati sa descrie rezultatele obtinute in laborator in rapoarte de responsabilitate sociala pentru a incuraja si oferi un exemplu catre alte asociatii, finantatori si parteneri.

Pentru a va demonsta eficienta experimentarilor din Laborator, v-am pregatit o serie de articole, fotoreportaje si scurte filmulete. Ramaneti conectati pe societal.ro si pe pagina Facebook Societal pentru a descoperi povestile experimentarilor si, de ce nu, pentru a testa si voi metoda Societala.

Post a comment