253 ONG-isti s-au conectat la Reteaua Societal !

Caravana Societal a finalizat primul tur prin tara. In sase saptamani, Managerii Societal au organizat dezbateri pe tema Responsabilitatii Sociale a ONG-urilor, in 17 orase: Bistrita, Iasi, Oradea, Bucuresti, Resita, Alba Iulia, Baia Mare, Craiova, Constanta, Brasov, Targoviste, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Giurgiu, Targu Mures, Bacau si Piatra Neamt.

Dezbaterile au lansat intrebarea “Ce intelegeti prin Responsabilitate Sociala si care este rolul ONG-urilor in acesta privinta?”. Concluzia este ca foarte multe ONG-uri sunt active in domeniu, pentru ca insasi misiunea lor vizeaza aspecte societale, menite sa “faca bine”. E ceea ce explica numeroasele “bune practici” de protectia mediului, echitate sociala, eficacitate economica sau buna guvernanta. Insa putine organizatii reusesc sa le abordeze integrat in propriile proiecte. Cate proiecte de mediu reusesc sa fie exemplare in promovarea nediscriminarii sau cate proiecte care promoveaza democratia se preocupa si de sustinerea economiei sociale?

Societal a creat o Retea nationala de ONG-uri care implementeaza consecvent un Management Responsabil de Proiect. Intrumentul de lucru este grila de Indicatori Societal, organizata pe patru categorii: mediu, social, economic si buna guvernanta. Miza este sa cream o societate civila mai responsabila, care sa ofere un exemplu mediului de afaceri.

La dezbateri au participat Managerii Societal si un reprezentant al asociatiei REPER21. Acestia au raspuns la intrebari precum “Cum poti deveni membru al Retelei Societal si care sunt beneficiile tale? Care sunt perpectivele de Parteneriat cu Societal? In ce consta Ghidul de Responsabilitate Sociala si cum il poti obtine?”

Societal se pregateste de a doua runda a Caravanei. Vrem sa ducem Responsabilitatea Sociala mai departe! Asa ca fiti pe faza, daca nu am ajuns in orasul vostru, ne vom intalni in runda numarul 2. Revenim cu vesti!

Post a comment